utorok 15. januára 2008

Macworld 2008 Keynote

Ako na začiatku každého roku, prebehla dnes na Macworlde uvítacia keynote Steva Jobsa. Už týždne sa po internete šírili rôzne dohady a klebety, a čoho sme sa nakoniec dočkali?

Na iTunes si možu američania požičiavať HD filmy, zvišné krajiny s iTunes Storom v priebehu roka. S tým aj druhý pokus s Apple TV. K Apple TV už nieje potrebný Mac, dá sa nakupovať priamo cez TV.

Airpord Extreme bude mat HDD.

Novy SW pre iPhone, presúvanie ikoniek, lokalizácia pomocou Google Maps.

A potom konečne trocha zaújmavejší hardware. Nový MacBook Air, 0,76" tenký, bez optickej mechaniky, s jedným USB, audio výstupom, a micro-DVI.


Asi najviac ma ohromil nový software nahradzajúci optickú mechaniku, jednoducho ho nahráte na niektorý okolitý Mac, alebo PC a môžte používať jeho optickú mechaniku. Ale čo je pre mňa tým najväčším sklamaním je zase hrubý okraj okolo dispeja. Jobs zdôraznil ekologickosť celého Macbooku a oznámil ceny $1799 za základný model, $3098 za vyšší model. Som velmi zvedavý ako bude vyzerať v obchode.

Nedočkali sme sa teda žiadneho tabletu, žiadneho 3G telefónu, žiadneho oznámenia ďalších krajín pre iPhone, a priznajme si to ani MacBook Air nijak nevyráža dych, ale ako Steve Jobs veľmi jasne naznačil, celý rok je ešte pred nami a mame sa na čo tešiť.