utorok 19. februára 2008

Nemáte statív? Nevadí.

Dnes by som rád upozornil na ďalší výborný podcast. Photogeek.tv sa zaoberá hlavne svetom fotografie, človek sa pobaví a dozvie kopec nových veci a to nie len o faťákoch.
A teraz prečo som zvolil práve tento podcast? V časti 38 odkazujú na úžasný vynález. Treba niečo odfotiť? Hodil by sa statív, ale žiaden nie je po ruke? Prečo nepoužiť kúsok špagátu, skrutku a podložku ako oporu? Neveríte? Tu je dôkaz. 

iPod Shuffle 2GB

Môj najoblúbenejší iPod sa konečne dočkal zmeny, 1GB je lacnejší a za $69 teraz dostanete 2GB. Juhuuu.

pondelok 18. februára 2008

Apple napájací adaptér

Ak ste si už niekto zadovážili nieaké to jabĺčko spoza mláky určite nešlo nabiť bez ďalšieho adaptéra. Ja som zo svojim iPhonom nemal problém keďže som mohol použiť koncovku na adaptér s MacBooku (k Macu dostanete 2, kábel a koncovku).
No priateľka už také šťastie nemala, nezostalo nič iné ako zakúpiť koncovku na adaptér, v obchode sme moc neotáľali a hneď sme si vypýtali kábel. Čo sme vtedy netušili bolo, že nabíjačka na Mac zvládne koncovku aj kábel no nabíjačka na iPod/iPhone zvládne iba krátku koncovku a nie kábel. Našťastie predajcovia v SWP boli taký dobrý že nám to zamenili :)
Takže pozor pri kúpe, nechajte si vždy račej poradiť aj od predajcu ;)

nedeľa 17. februára 2008

Tip pre Aperture

V Aperture 2.0 sa dá výborne pracovať vo Full screen mode (F), stačí stlačiť (W) a zobrazí sa celá ponuka Inspectora, ak prejdete myškou k dolnej časti obrazovky zobrazí sa browser.