utorok 10. júna 2008

iPhone 3G

Pôvodne som sa tomu vôbec nechcel venovať, ale nedá mi to.
Nový iPhone má super vybavenie, ale prečo ten plastový zadok? Prečo?!!
A tak som dnes nad tým rozmýšľal, prečo mi to spravili, a jediné rozumné vysvetlenie, ktoré by ich ospravedlnilo je potreba väčšieho priestoru pre anténu. 
iPhone prvej generácie mal iba GSM a Wifi a na ich umiestnenie im stačila trocha miesta, no ak k tomu pribudne anténa pre HSDPA a hlavne anténa pre GPS mali by sme aspoň polovicu iPhonu plastovú a polovicu hliníkovú a to asi tiež nie je to pravé orechové a tak nezostáva nič iné ako plast na celom kryte a cena tiež určite hrala svoju rolu.

WWDC 08 za nami

WWDC 08 je za nami, no ak ste sa tešili, že budete mať konečne pokoj od iPhonu a celý svet sa začne konečne zaujímať aj o iné veci, bohužiaľ nič sa nemení. Apple vie upútať pozornosť a aby nezostalo ticho, prečo nepočkať do 11. júla a nechať ľudí ďalej objavovať nové veci a rozmýšľať nad výškou paušálov. 
Včerajšia keynote nám okrem nového iPhonu priniesla i množstvo nových informácii o novom software pre iPhone a vylepšila .Mac.
Okrem známych vylepšení ako vedecká kalkulačka, vyhľadávanie v kontaktoch, ukladanie obrázkov z webu a mailov sa objavili i ďalšie novinky ako "farebný" kalendár, čiže podpora viacerých kalendárov nie len zlúčenie všetkého 
do jedného kalendára jednej farby.
No najviac ma zaujalo nový .Mac alias Mobile me, ktorý prináša push mail, push calendar, push contact. Umožňuje prístup k Vašim dátam všade kde nájdete internetový prehliadač od mailov, kontaktov až po fotky. 
Ak si chcete pozrieť celú prezentáciu tu je link.