piatok 14. marca 2008

Nový disk

Mal som zopár koruniek nazvyš (ach keby to tak bolo stále :)), a tak som sa konečne odhodlal zakúpiť si nový disk. Cena 2,5" 320GB disku klesla konečne pod 4000Sk, čo bol rozhodujúci moment, popri dvoch diskoch som si ešte doniesol multifunkčné zariadenie od HP, ale o tom nabudúce. Dnes som 1. disk konečne namontoval do môjho MacBook a druhý do externého obalu od tsunami, ktorý bude slúžiť ako bootovateľna záloha. Už mám doma dva HDD Framy na 2,5" disky od tsunami a oba fungujú bez problémov bez externého napájania s diskom od WD 320GB 5400ot/s a druhý s diskom od Applu (nespomínam si aká to je značka) 120GB 5400ot/s
Od dnes môžem kľudne spávať a nemusím bojovať s 1GB voľného miesta :)

utorok 11. marca 2008

Maps App a lokalizácia

Včera som si svoj iPhone updatol na 1.1.4, no až dnes som sa dostal k vyskúšaniu tlačítka na lokalizáciu v Maps aplikácii. Po predošlých skúsenostiach s lokalizáciou aplikáciami tretích strán som od toho nič nečakal. O to viac som zostal prekvapený keď sa iPhonu podarilo lokalizovať ma a to s presnosťou 50m. V priebehu mesiaca by som mal mať konečne spojazdnený i EDGE takže potom skúsim aj iné lokality.

pondelok 10. marca 2008

coconutBattery

Je super aplikácia, ktorá ukazuje aktuálnu maximálnu kapacitu batérie v porovnaní s kapacitou keď bola nová. U mňa je to už len 79% ale po 250 cykloch a roku života to nie je zase až tak zlé.
Sťahujte tu.