utorok 15. apríla 2008

Skype on iPhone native

Dnes konečne vyšla aplikácia pre iPhone pomocou ktorej sa dá telefonovať cez Skype. Aplikácia sa volá Fring a pre jej inštaláciu je potrebné si pridať source: http://fring.com/iphone.xml. Fring podporuje Skype, MSM Messenger, ICQ, SIP, Gtalk, Twitter, Yahoo, AIM. 
Moje skúsenosti s touto Beta verziou sú zatiaľ nie až tak pozitívne. Slabé updatovanie Buddy listu, Buddy list je zmiešaný pre všetky messengery čo mi tiež nepríde ako to najšťastnejšie riešenie. Pre twitter mi viac vyhovuje Mobile Twitter vďaka jeho GUI. Telefonovanie cez Skype funguje iba cez wifi. 
Dúfam že časom sa to aspoň niektoré spomínané nedostatky zlepšia a potom to bude naozaj užitočná aplikácia.

pondelok 14. apríla 2008

iPhone Vista

Už dlhší čas sa snažím switchnúť jedného môjho kamaráta na Mac, mal by to aj o dosť ľahšie keďže žije v USA no on sa stále nedá, a včera mi to dal jasne najavo fotkou svojho iPhonu.

MacBook Air

Zakiaľ čakám na výmenu poškodeného plastu na mojom MacBooku chopil som sa šance si konečne vyskúšať MacBook Air. Klávesnica kladie trocha väčší odpor v porovnaní s mojim MacBookom, alebo Apple klávesnicou. Je úžasne ľahučky a tenký najradšej by som ho strčil do vačku a šiel domov :). Najviac ma zaujala gumená lišta po okraji obrazovky nahradzujúca tie nešťastné výstupky na MacBooku. TouchPad je nádherne veľký no najúžasnejšie sú nové pohyby ktoré pozná. Je to niečo neuveriteľné, tri prsty doľava a som na predošlom obrazku, pripadám si ako by som ovládal iPhone je to veľmi intuitívne a návykové.
Môj MacBook je medzičasom hotový tak padám. I keď iba s mojim MacBookom, ale aj tak veľmi spokojný.

nedeľa 13. apríla 2008

Novinky

Dnes som konečne vymenil batérie v mojej Apple Mighty Mouse po tom čo som naposledy predpokladal, že to bude mesiac nakoniec batérie vydržali 2 mesiace.
V piatok sa mi ozvali z Traco Computers, že sa môžem dostaviť na výmenu poškodeného plastu, takže dodanie objednaného dielca netrvalo ani dva týždne a výmena by mala nastať presne po dvoch týždňoch.