piatok 16. mája 2008

iPhone na Slovensku

Orange dnes ohlásil, že plánuje koncom tohto roka uviesť iPhone európskych a afrických zemí, medzi nimi sa nachádza i Slovensko. Tým pádom máme konečne už aj my potvrdený iPhone na tento rok, otázne už iba zostáva či bude Orange jediný, alebo sa k nemu pridá i T-mobile. V rakúsku sa iPhone predáva u T-mobilu a koncom roka by ho podľa tejto správy mal začať cez operátora One predávať i Orange. Keďže sa doteraz iPhone na Slovensku vždy spájal s T-mobilom, je možné že ho uvidíme u oboch predajcov, ale možno je to iba moje zúfale prianie.

štvrtok 15. mája 2008

IntelliScreen

Pre iPhone sa objavila úžasná nová aplikácia, ktorá pridáva vlastnosť, ktorá mi od prechodu z WM a má ju dokonca aj Nokia 6300. Miesto toho aby sa počiatočnej obrazovke zobrazilo iba pozadie, čas a slider na odomknutie. Vám IntelliScreen ponúka možnosť si tam pridať napr. aktuálne dáta z kalendáru, maily, počasie, SMS.... 
Je potrebné ale upozorniť, že aplikácia je zatiaľ iba beta a môže Vám rozhádzať celý iPhone. Môjmu lokalizovanému ale inak štandardnému iPhonu sa nič nestalo. Aspoň zatiaľ som nepozoroval žiadne problémy. 
Ak to chcete aj tak skúsiť stačí si do Sources pridať http://intelliborn.com/repo a nainštalovať.
Zoznám zatiaľ známych chýb je tu.

nedeľa 11. mája 2008

3G v novom iPhone potvrdené

V poslednej verzii nového firmwaru pre iPhone sa objavilo nové nastavenie, ktoré potvrdzuje použitie 3G v novej verzii iPhonu. Už len treba počkať na uvedenie, ktoré sa určite blíži keďže US a UK apple online store vypredal zásoby iPhonov ako 8GB tak i 16GB modelov. Do WWDC nám zostáva necelí mesiac a zamestnanci v AT&T si nesmú brať dovolenku od 15. júna, že by to dačo naznačovalo?