štvrtok 28. februára 2008

Prvá ikona Photoshopu

Každý program začína zväčša prvou verziou a tak i Photoshop nevyzeral vždy tak ako dnes a to isté platí i o jeho ikonke. Tá prvá bola naozaj zaujímavá a na to aké mala rozlíšenie toho naozaj aj dosť vypovedá. Veď pozrite sa sami, tu je link.

utorok 26. februára 2008

Nové konfigurácie

Apple zmenil hlavne konfigurácie MacBookov a MacBookov Pro. Najzaujímavejšie zmeny sú MultiTouch ale iba u MBP, u MB zostalo u najnižšej konfigurácie Combo a ešte stále sú bez LED podsvietenia.

Čo to bude?

Keďže už dlhšie všetci vieme, že nás v utorok čaká prekvapenie od Apple, už hodinu občasne klikám na US Apple store a neviem sa dočkať :)
Ale už sa to blíži

pondelok 25. februára 2008

iPhone ako TouchPad

Ako prvé znova priblížim jeden s mojich obľúbených podcastov z ktorého čerpám dnešný nápad. GeekBrief.tv je video podcast so moderátorkou Cali ktorá informuje zväčša o novinkách zo sveta IT a hlavne o množstve nových produktov ako napríklad nabíjačka pre 4 iPody, budík ktorý keď budí tak uteká od Vás a podobné hovadiny :)
No a teraz k tej úžasnej aplikácii. Ako je už s názvu jasné bude to aplikácia pre iPhone, ktorá dovoľuje používať iPhone ako TouchPad, a wifi klávesnicu. Tu je link na tvorcu. Ale keďže nie každému vyhovuje angličtina a link na postup pre Mac je preťažený tu je preklad:
Ako prvé potrebujeme jailbreaknutý iPhone alebo iPod Touch a nasledovať tento postup:
1. do sourcov v Installery pridať http://cnp.glnk.net/
2. v Utilities nainštalovať aplikáciu Touchpad
Tým sme si pripravili iPhone, no a teraz k Macu.
1. v System Preferences v nastaveniach Sharing zapneme Screen Sharing
2. po kliknutí na Computer settings, odfajkneme turn om VNC viewer controls a zadáme password
Mac máme tiež pripravený a už len nastaviť iPhone takže:
1. spustíme aplikáciu Touchpad
2. stlačíme tlačídlo +
3. pridáme meno napr MacBook
4. pridáme IP adresu ktorú nám priradilo Screen sharing
5. zadáme heslo, ktoré sme zadali do Screen sharing
6. klikneme save a pustíme sa do ovládanie
Postup som sám overil jediný problém je že mi beží jedno jadro na 100%, takže musím nájsť ešte riešenie pre tento problém :)
A ešte dodám že to celé funguje cez Wifi.

nedeľa 24. februára 2008

Už len dva dni do Útorka

Apple si v posledných týždňoch zvykol v utorok uverejňovať novinky a tak tomu bude pravdepodobne aj tento utorok. V úvahu prichádzajú dve možnosti. Možnosť nových aplikácii pre iPhone, ak by náhodou táto novinka neprišla v utorok môžme ju čakať v priebehu týždňa, keďže Apple prisľúbil možnosť inštalovať aplikácie tretích strán na iPhone do konca februára. Druhou možnosťou sú nové MacBooky Pro, tu môžme čakať nové procesory Penrym, TouchPad podobný MacBooku Air a LED podsvietenie pre 17" displeje. Ja som dosť zvedavý či sa Apple  odhodlá aj k zmene designu smerom k MacBooku Air, alebo zostane pri overených tvaroch. Ak by som sa pre kúpu MacBooku Pro mal rozhodnúť ja určite by som napr. uvítal novú klávesnicu a nieaké to tenšie prevedenie. 1" nie je moc, ale menej by určite neuškodilo.