pondelok 21. júla 2008

Problémy s EDGE na iPhone 2.0 a ich riešenie

Pokiaľ máte problém s EDGE po update na 2.0 u prvého iPhonu, je možné že predvolené nastavenia sú iné ako vyžaduje operátor. A ako naschvál zmizli i nastavenia pre APN. 
Tu je rada ako ich prebudiť k životu. Pozor všetko je na vlastné riziko a račej si všetko zálohujte.
Je potrebné sa dostať do súborového systému iPhonu. Na to je ideálne použiť napr. DiskAid.
Následne je potrebné upraviť carrier.plist v mojom prípade som menil súbor /System/Library/Carrier Bundles/TMobile_sk.bundles/carrier.plist
Pod Root je potrebné "AllowEDGEEditing" ako Boolean a jeho hodnotu nastaviť na "yes"
Potom už iba reštartovať iPhone a ako čarovným prútikom sa v nastaveniach objaví nastavenie pre APN.

nedeľa 20. júla 2008

Update iPhonu na 2.0

Pwnage 2.0 umožnuje naozaj veľmi jednoduchý spôsob odblokovania a jailbreaku iPhonu, za pomoci skoro blbovzdorného prostredia si vytvoríte vlastný ipsw súbor ktorý potom jednoducho použijete pri restore iPhonu.
Terajší jailbreaknutý 2.0 firmware zatiaľ ešte neobsahuje Installer, a tak ak ste závislý na niektorých aplikaciach a nenašli ste náhradu v AppStore, treba čakať na nový Installer 4.0
Mne zatiaľ chýba iba možnosť vypnutia automatickej korekcie pravopisu, rozpoznávanie telefónnych čísel funguje bez problémov takže nebolo treba inštalovať záplatu ako u 1.1.4.
Inštalovanie aplikácii cez AppStore funguje bez problémov, no zaznamenal som už dva krát samovoľne reštartovanie iPhonu pri spustený aplikácie PhoneSaber.

Pwnage 2.0 je vonku

Po viac ako týždňovom čakaní a zopár oneskoreniach sa iphone-dev teamu podarilo, vypustiť novú verziu Pwnage 2.0, zatiaľ dokáže jailbreaknuť a odblokovať staré iPhony aj s novým firmwarom, a dokáže jailbreaknuť nový iPhone a iPod Touch. 
Pri vydaní boli preťažené všetky zdroje no v tejto dobe sa dá už v pohode stiahnuť.