štvrtok 3. apríla 2008

Twiddler

Twiddler je veľmi zaujímavý druh klávesnice, ktorým sa dá ovládať počítač jednou rukou. Obsahuje 16 kláves z toho 12 na prednej strane usporiadaných v matici 4*3 a ďalšie štyri na zadnej strane, taktiež ako trackpoint nahradzujúci myš. Rýchlosť písania je už po pár hodinách používania 50-130 slov za minútu. Pripojiť je ho možné cez PS2, čo je trocha škoda, ako Bluetooth klávesnica by to mohlo byť docela fajn.  Cena tohto zariadenia je $199.

utorok 1. apríla 2008

Apple wired keyboard

Už pár dní mám to šťastie byť vlastníkom novej hliníkovej klávesnice od Applu. Aké sú moje doterajšie skúsenosti? Je to najlepšia klávesnica akú som kedy vlastnil. Očakával som že to bude to isté ako na mojom MacBooku, no vďaka veľmi nízkej konštrukcii sa na nej píše omnoho príjemnejšie, myslím že tu jej môže konkurovať už iba MacBook Air. Zatiaľ asi najväčším sklamaním je zabudovaný USB Hub. Vedel som že za jeho pomoci nepripojím žiaden iPod, či iPhone, alebo externý disk, no aspoň USB kľúč by bol býval fajn. Takto som využil aspoň jeden port na pripojenie tlačiarne a ďalší možno občas využijem na pripojenie foťáku.
V blízkej dobe ma čaká ešte výmena kláves Y a Z a bude to dokonalá klávesnica. Na záver by som sa rád poďakoval mojej priateľke za super darček k narodeninám.

Refurbished iPhone

Pred časom sa u AT&T a u Apple objavili prvé refurbished iPhony a to za podľa mňa super cenu $249, čiže so zľavou $150. No ako sa dalo čakať po všetkých sa zľahla zem. No určite sa znova objavia, a povráva sa že AT&T ponúka väčšinu týchto iPhonov v kamenných obchodoch a minimum na webe. Takže ak máte niekto záujem nezostáva nič iné ako každodenne sledovať web, alebo si zohnať známeho v nieakom tom AT&T obchode. 
Good Luck :)