streda 19. marca 2008

Nový Security update

Apple ponúkol na stiahnutie nový Security update, ktorý obsahuje opravy pre 45 chýb v mojom prípade to bolo 50,5 MB. Dva updaty v priebehu dňa, už som dávno tak často nereštartoval Mac :)

Hľadáte web designera?

Tak tu je 9 znamení podľa ktorých spoznáte lamu. K linku som sa dostal vďaka Diggnation, čo je ďalší s podcastov ktoré si rád občas pozriem.

pondelok 17. marca 2008

iPhone v BGS

BGSlevi, či aktuálnejšie eD' system Slovakia už dlhší čas ponúka iPhone za neuveritelných 17500,-Sk bez DPH. Dlhší čas som sa čudoval ako dokážu ponúkať neblokovaný iPhone hlásali: "Tento telefón nepotrebuje TurboSim je odblokovaný" a podobné rozprávky. Dnes som si všimol že tu vetičku trocha pozmenili a pravda vyplávala na povrch. Do popisu hneď na začiatok uviedli tú zázračnú formulku: "Akýkoľvek zasah do firmwaru znefunkční telefón!!! Neupdatujte firmware cez iTunes ani cez iny sw!!!"
Našťastie cena iPhonu u nás pomaly klesá a tak zostáva stále menej priestoru pre predaj iPhone za veľmi "výhodné" ceny.

Kto bude ďalší po Rakúsku?

Na Youtube sa objavilo nové video softwaru pre iPhone 1.2. Po jeho vzhliadnutí som si uvedomil že sa oficiálneho iPhonu ešte tak skoro nedočkáme resp. nás určite predbehnú Polsko, Švédsko, Nórsko, Dánsko, Portugalsko a Japonsko keďže klávesnice v ich jazyku už tento software obsahuje. 

AirPort Express s N štandartom

Apple dnes pridal podporu N štandardu k svojmu AirPortu Express. Za cenu 3670,-Sk ponúka print server, audio výstup pre zdielanie hudby po wifi, wifi bride a router s podporou N. Vďaka týmto vlastnostiam sa stáva výborným doplnkom štandardného wifi routra. Hľadal som krátko v našich končinách po wifi routry ktorý by podporoval N štandart a zároveň by mal USB pre pripojenie tlačiarne a bol som neúspešný. Doma mám už jeden wifi router a ak by som ho chcel nahradiť routrom s N štandardom a k tomu by som mal dokúpiť print server dostanem sa ľahko k 4000,-Sk a tak sa AirPort Express stáva veľmi horúcim kandidátom k zápisu na môj nákupný zoznam pre výlet do USA. Jediným sklamaním by pre mňa bolo, že máme doma tlačiareň veľmi ďaleko od domáceho kina a tak by som nemohol využiť všetky možnosti jedine že by som si kúpil dva AirPorty Express :)