pondelok 11. augusta 2008

Čistenie iMacu G4

Už dlhší čas sa tu nič neobjavilo, tak som sa dokopal k tomu nájsť si trocha času a ukázať Vám moje čistenie iMacu G4 a doplnenie RAM. Pred pár mesiacmi som si kúpil iMac G4, je to model so 17" monitorom a 1,25 GHz procesorom. Zatiaľ sa udomácnil u mojej priateľky kým si nekúpi vlastný MacBook Pro. Môj prvý krok bola inštalácia Leoparda, no s 512MB RAM to nebola žiadna sláva, nezostávalo nič iné ako dokúpiť ďalšiu. Po zakúpení 1GB modulu som sa hneď pustil do rozoberanie. Množstvo prachu čo som v jeho útrobách objavil ma až tak neprekvapilo ako miesta slúžiace na vedenie tepla zahnusené silikónom.
Predošlí majiteľ ktorý sa predtým vŕtal s tomto nádhernom stoji asi nemal všetkých päť pohromade keď ho skladal a použil miesto teplo-vodivej pasty silikón. Nehovoriac o odtrhnutej zaisťovacej páčke na slote pre RAM. 
Nezostávalo nič iné ako znečistené miesta vyčistiť. Potom som ešte vsunul RAM do taktiež vyčisteného slotu. 
Keďže som ale dosť zvedavá nátura nedalo mi to a rozhodol som sa pustiť do ďalšieho rozoberania a čistenia, až som sa prepracoval cez DVD-romku a harddisk k ventilátoru.

Keď bolo všetko krásne čisté nezostávalo nič iné ako všetko naspäť zložiť, pridať teplo-vodivú pastu, iMac zavrieť a umiestniť do jeho nového domova. 
V blízkom čase nás ešte čaká výmena disku a poprípade aj optickej mechaniky, keďže tá terajšia už moc toho nečíta.
Na záver ešte prikladám krátke video celej akcie.